Kemp v New Yorku mě posunul dál, pochvaluje si Dalibor

Po čtyřech závodech na podzim loňského roku čekala Dalibora nucená pauza, podstoupil totiž plánovanou operaci břišní kýly. Na jaře se vrátil do tréninkového procesu a v červnu už v plném nasazení absolvoval tréninkový kemp v newyorském Powerhouse Gym Bev Francisové pod vedením zkušeného kouče a nutričního poradce George Faraha. Stejně jako v roce 2014, i letos bude jeho prvním závodem domácí EVLS Prague Pro, které se uskuteční o prvním říjnovém víkendu v Tipsport areně.

 

 

Jak vaši přípravu na soutěžní rok 2015 ovlivnila prosincová operace kýly?

 

Operace to byla plánovaná, takže proběhla až po sezoně. Vyšlo to tak, že jsem šel na sál den před Vánoci. Rekonvalescence díky tomu vyšla na období, kdy bych stejně odpočíval.  Ale musím říct, že jsem nikdy neměl pauzu bez cvičení tak dlouhou, nemohl jsem nic dělat dva a půl měsíce! Do té doby jsem necvičil maximálně čtrnáct dní v kuse.

 

Během té doby jste nemohl dělat vůbec nic?

 

Jen jsem ležel a měl jsem problém vstát z postele nebo zakašlat. Člověk si ani neuvědomuje, že vlastně při každém pohybu zatíná břicho. Bylo to docela náročné na psychiku, ale nakonec se to ukázalo jako docela pozitivní v tom, že si tělo opravdu odpočinulo. A to jak od tréninku, tak od jídla. Měl jsem samozřejmě naplánovaný jídelníček, ale jak člověk nic nedělá, tak ani nemá potřebu moc jíst.

 

Kdy jste se vrátil k tréninku?

 

Leden a únor jsem byl v rekonvalescenci, k tréninku jsem se vrátil v druhé polovině března. A začátek byl docela náročný, než jsem si zvykl. Šlo to pomaličku.

 

Na začátku června jste pod vedením kouče a nutričního poradce George Faraha absolvoval desetidenní tréninkový kemp v New Yorku. Spolupracujete s ním dlouhodobě?

 

S Georgem jsem spolupracoval už v minulé sezoně. Na červnovém kempu v Powerhouse Gymu na Long Islandu byl se mnou a dohlížel na mě. Musím říct, že to bylo velice pozitivní a přínosné. Myslel jsem si, že v oblasti tréninku už není co měnit nebo objevovat, ale George mi ukázal, že tu jsou metody, které člověka dokážou posunout ještě trošku dál.

 

Takže v současné chvíli máte od George daný jídelníček i tréninkový plán?

 

Jídelníček už mám daný déle. Od kempu navíc pokračuju v dál tréninku podle metod, které mi ukázal, a myslím, že mě to posunulo. Je to poznat na tom, že tělo druhý den bolí, je vidět, že jsem udělal pokrok. A v neposlední řadě mě to baví a byl to pro mě takový nový impuls.

 

Během kempu jste si zatrénoval i s několika slavnými kolegy z kategorie Open

 

Přesně tak. (úsměv) Hned první trénink jsem měl s Big Ramym, poté jsem absolvoval několik tréninků i s Kaiem Greenem. Jen se anglicky teprve učím, tak jsem si s nimi nepopovídal tak, jak bych chtěl.

 

Novou sezonu odstartujete stejně jako loni na říjnovém EVLS Prague Pro, nebo máte něco v plánu ještě dříve?

 

Začnu na EVLS, do té doby žádný závod neplánuji. A po něm uvidíme, nějaké závody naplánujeme, chtěl bych sbírat body. Loni jsem po EVLS letěl co Číny, pak následoval ruský Petrohrad a nakonec Ferrigno Cup v Santa Barbaře. Letos bych chtěl zvládnout podobný počet závodů. A když se jich stihne víc, tak klidně i víc.

 

Domácí EVLS Prague Pro už znáte z předchozích let. Jaké jsou letos vaše cíle?

 

Prague Pro se zúčastním už potřetí. Ale to, že bych tady doma sbíral body, reálně nečekám. Soutěž bude opět hodně kvalitně a špičkově obsazená, bude tam první desítka z Olympie. Takže půjde spíš o to si s nimi zazávodit a ukázat se před domácím publikem. Doma s podporou fanoušků se vždycky závodí dobře.

IFBB